Ksa Oostkapjes, Wat is dat?


KSA Oostkapjes, ook wel bekend als ‘VKSJ Oostkamp - De roodkapjes’, is één van de vele jeugdbewegingen in Oostkamp. Wij zijn een groep met ongeveer 170 leden en 27 enthousiaste leidsters. Alle meisjes vanaf het derde kleuter zijn bij ons van harte welkom!


De activiteiten


Je kunt ons bijna elke zaterdagnamiddag van 14u tot 17u terugvinden in ons lokaal achter de Valkaart. Klik hier om de kalender te openen! Ons lokaal wordt de ene keer omgetoverd tot een knutselatelier, een middeleeuws kasteel, een boerderij, of gewoon een plekje om eens leuk te kletsen met je vriendinnetjes. Voor spel, enthousiasme en een toffe groep meiden moet je bij ons zijn!


Voor de activiteit zal er altijd leiding buiten staan om de kinderen op te wachten aan de parking. Ze zijn er ook om eventuele vragen te beantwoorden. Er is altijd een vieruurtje voorzien, want van spelen en ravotten krijgen we natuurlijk grote honger! Driemaal per maand gaan we dan samen spelen, knutselen, koken, acteren, dansen enz… Elke activiteit is er weer iets leuks en verrassends en voor je het weet, kan je geen weekend meer zonder KSA!

Na de activiteit is het de bedoeling dat de kinderen op het plein of in het lokaal afgehaald worden! Zo kan iedere leiding de eigen groep in de gaten houden (voor de veiligheid van ieder kind) en kunnen bepaalde zaken geregeld worden met de ouders.


Groepen

Bij ons zijn er 6 verschillende leeftijdsgroepen. Hierover hier meer uitleg!

Kennen jullie ook de leiding al? Neen, klik dan hier!


Het lidgeld

Het lidgeld dient zo snel mogelijk betaald te worden eenmaal het nieuwe jaar van start is. Voor een heel jaar plezier vragen wij € 38,00. Daarin zitten onder andere de kosten voor vieruurtjes, materiaal, knutselgerief, krantjes,... maar het grootste deel van het lidgeld wordt besteed aan de verzekering van onze leden. Als nieuw lid heb je recht op twee "probeeractiviteiten", maar daarna vragen we om het lidgeld ZO VLUG MOGELIJK te betalen opdat uw dochter voldoende verzekerd kan worden!

NIET BETAALD = NIET VERZEKERD!!!!!

Het lidgeld kan u storten op de KSA-rekening BE95 7755 6755 0758 met vermelding van naam - naam van de groep (vb. sloeber) - lidgeld. Alle betalingen voor KSA kan u storten op dit rekeningnummer.

Het uniform

Meer uitleg over ons uniform vind je terug op deze pagina

Het weekend

Het weekend van de kapoenen - sloebers - stoeiers - rakkers gaat dit jaar door van 15 t.e.m. 17 november 2019 in het kamphuis 'De Hoge Duin' in Oostduinkerke!
De Jim-Sim gaat ook van 15 t.e.m. 17 november 2019 op weekend in het kamphuis 'De Stobbe' in Merelbeke!
Dus noteer dit alvast in je agenda! De leidsters van uw dochter zullen u tijdig op de hoogte brengen! Wanneer, waar, wat je moet meenemen, enz. wordt allemaal op een rijtje gezet in een krantje. Er is altijd een weekendthema dus haal die verkleedkleren maar al boven! Vriendinnetjes en nichtjes zijn ook altijd welkom.

Het groot kamp!

Wat kunnen we er meer over zeggen dan dat het kamp het onvergetelijke hoogtepunt is van het hele jaar! Traditiegetrouw doen wij met KSA Oostkapjes een groepskamp. Dit betekent dus dat we met alle groepen (sloebers, stoeiers, rakkers) samen een week op kamp gaan. We spelen tientallen spelletjes, we gaan zwemmen, we houden een zangavond en een echt kampvuur! Echt niet te missen! Laat het duidelijk zijn: het KSA - kamp is een fantastisch hoogtepunt waar geen enkel lid mag ontbreken!

Het kamp voor de kapoenen - sloebers - stoeiers - rakkers gaat dit jaar door van 4 tot 11 juli 2020 in 'De Bosgeus' te Heuvelland. De kleintjes slapen altijd in een kamphuis.
Het tentenkamp van de jimsim gaat door van 3 juli tot 12 juli 2020 in De Kluis te Oud-Heverlee. . De jimsim slaapt in tenten.


Klik hier om naar de vorige pagina te gaan